Cēsnieks Vilnis Ozoliņš Latvijai valsts simtgadē izgatavo 100 oša koka karotes

03.07.2018

Cēsnieks Vilnis Ozoliņš Latvijai valsts simtgadē izgatavojis 100 oša koka karotes, kas rotātas ar senlatviešu zīmēm, sanumurētas no 1 līdz 100, glīti marķētas ar Latvijas ģerboni, simtgades simbolu un paša meistara iniciāļiem VO.

Savā mūžā Ozoliņa kungs ir ne viena apkalis vairākus korus un deju kolektīvus ar savām rotām, izgriezis tūkstošiem koka burtu un ornamentu, bet arī nopulējis daudzus kilogramus dzintara un apgravējis dārgmetālus. 

Skolotājs. Dziedātājs, Daiļamatnieks, Tētis  un Tēttētis - tā piecos vārdos par viņu teiktu ģimene, un lielie burti nav nejaušība - tie apzīmē sirsnību un aizrautību, ar kādu tiek veikta katra no šīm misijām. 

"Es to daru aiz milestības pret Latviju - tās cilvēkiem, zemi, tradīcijām un visām pārējām bagātībām, kas ir mūsu tautas rīcībā, kamēr vien esam brīvi. Novēlu, lai katra karote atvestu vismaz vienu latvieti atpakaļ mājās," tā meistars. 

Šodien, 3. jūlijā Ozoliņa kungs viesojās Latvijas valsts simtgades informācijas centrā. Daļu no karotēm kā sirsnīgu dāvanu Dziesmu un deju svētku laikā saņem pasaules latviešu māksliniecisko kolektīvu vadītāji.

Foto: Toms Norde, Latvijas Republikas Kultūras ministrija

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu