Akcija "ie[log]ojies" Latvijas neatkarības atjaunošanas trīsdesmitajā gadadienā

05.05.2020

4. maijā, kad katrs šaurā lokā svinēja Latvijas neatkarības atjaunošanas 30. gadskārtu, Siguldas novada iedzīvotāji vienojās kopīgā sveicienā Latvijai, iemūžinot savus Baltā galdauta svētkus drona fotogrāfijā pie atvērtiem logiem!

Vairāk nekā 260 novadnieki 77 logos radīja kopības sajūtu un dalījās​ ar savu radošumu, izcepto kūku, pavasara ziediem, Latvijas simboliem un pašu galveno – savu svētku sajūtu.

"Mums pieder viena lielā Brīvība. Visai Latvijai viena – svēta un balta. Tevī tā ir! Saposies svētkiem, uzklāj baltu galdu un sūti savai Latvijai akcijas "ie[log]ojies" fotosveicienu!" – ar šādu vadmotīvu Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar kultūras centru "Siguldas devons" aicināja svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas trīsdesmitgadi un turpināt fotogrāfa Alvja Rozenberga fotogrāfiju kolāžu veidošanu no sveicieniem logos. Svētku laikā Siguldas novadā daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos un privātmāju rajonos ielidoja drons un veica novadnieku sveicienu iemūžināšanu fotomirkļos pie atvērtiem logiem. Novadnieki dalījās ar savu radošumu, radīja patīkamus mirkļus un pierādīja, ka svētkus svinēt ir iespējams jebkuros apstākļos.

Pateicamies ikvienam, kas aizrautīgi gatavojās dalībai iniciatīvā "ie[log]ojies" un padarīja šos svētkus īpašus!

Fotogrāfi: iniciatīvas @var_dzīvot autors Alvis Rozenbergs un Jurģis Kreilis. 

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu