VIDEO: Artūrs Analts MATTER TO MATTER

05.09.2018

Londonā atklāj otro Londonas Dizaina biennāli, kurā Latviju pārstāv ekspozīcija “Matter to Matter”. Tās autors ir jaunais dizainers Artūrs Analts no dizaina studijas "Variant Studio". Latvija šajā vērienīgajā dizaina nozares forumā piedalās pirmo reizi.

“Matter to Matter” ir instalācija, kurā izmantoti dabīgi materiāli (koks, ūdens) un atspoguļota dabas loma Latvijas kultūrā un ikdienā.

Mākslas objekta autors Artūrs Analts iedvesmojies no savas dzimtās pilsētas Rīgas un tās apkārtnes mežiem, kurus ietekmē Baltijas jūras tuvums, veidojot unikālu gaisotni un klimatu.

Eksponētajā darbā to iemieso zaļā stikla siena, kas ar eksperimentālu tehnoloģiju starpniecību nodrošina dabīgu ūdens agregātstāvokļa pārejas procesu no gāzes līdz šķidrumam.

Pēc Londonas Dizaina biennāles prezidenta sera Džona Sorela (John Sorrell) uzaicinājuma Latvijas Republikas Kultūras ministrija deleģēja Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam un tā struktūrvienībai Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejam organizēt metu konkursu un koordinēt dalību šajā nozīmīgajā pasaules dizaina forumā. Metu konkursā uzvarēja jaunā dizainera Artūra Analta un starpdisciplinārā dizaina uzņēmuma “Variant Studio” projekts “Matter to Matter”.

Dalība Londonas Dizaina biennālē ir Latvijas valsts simtgades starptautiskās programmas notikums.

Režisors - Rihards Gēcis
Operators - Ivars Burtnieks
Montāža - Ivars Burtnieks
Scenārijs - Jānis Lipšāns, Rihards Gēcis, Artūrs Analts
Skaņa/Mūzika - Oriole
Tērps - Mareunrol's

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu