Ar Pētera Vaska jaundarba pasaules pirmatskaņojumu vērienīgi atklāta LNSO koncertsezona

08.10.2018

5.oktobrī Lielajā Ģildē ar koncertu “Vaska jaundarbs un Bruknera sestā” tika atklāta LNSO 2018./2019. gada koncertsezona. Koncerta kulminācija bija pasaulslavenā latviešu komponista Pētera Vaska jaundarba “Koncerts obojai un orķestrim” pasaules pirmatskaņojums. Koncerta solists - “Berlīnes filharmoniķu” pirmā oboja, izcilais Albrehts Maijers, pie diriģenta pults - LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

Sezonas atklāšanas koncerts Lielajā Ģildē 5. oktobrī atzīmējams kā Latvijas simtgades svētku viens no īpašākajiem notikumiem - pirmo reizi pasaulē slavenais komponists Pēteris Vasks uzrakstījis jaundarbu īpaši pēc LNSO pasūtījuma un tā pasaules pirmatskaņojums noticis Rīgā. Jaundarbam līdzās skanēja Pētera Vaska “Musica appasionata” un Antona Bruknera “Sestā simfonija”.

“Šis opuss ir visgaišākais manis sacerētais opuss - to caurstrāvo svētku noskaņa un tajā ir daudz prieka. Diena, atnākšana, rīts, svētki - dziesmu svētki, vakara pastorāle - kā cilvēka mūžs, kā gara kosmogoniska diena, kas ilgst, piemēram, simt gadu,” - par jaundarbu stāsta komponists Pēteris Vasks.

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu