Labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" rīkotajā akcijā "Labo darbu nedēļa 2020" paveikti vairāk nekā 300 labie darbi

29.10.2020

Labdarības organizācijas “Palīdzēsim.lv” rīkotā akcija  "Labo darbu nedēļa 2020", kas šogad  tika organizēta no 5. līdz 11. oktobrim jau 12. gadu pēc kārtas, ienesa pozitīvas vēsmas daudzās ģimenēs, darba kolektīvos un skolās. Nedēļas laikā paveikti vairāk nekā 300 labie darbi, akcijā iesaistoties teju 14 000 Latvijas iedzīvotājiem.

Labo darbu nedēļā visaktīvāk piedalījušies skolēni, kas norāda, ka Latvijā aug atsaucīgi, izpalīdzīgi un darbīgi jaunieši. Lielāko klašu skolēni iepriecinājuši mazākos, iesaistot āra aktivitātēs, palīdzot skolotājām novadīt kādu stundu, kopā darbojoties skolas vides sakopšanā un labiekārtošanā. Kopā vāktas zīles, kas tiks izmantotas radošajos darbos vai nogādātas zoodārzu iemītniekiem.

Akcijas laikā apciemotas 14 dzīvnieku patversmes, iemītniekiem sagādājot pārtiku, rotaļlietas un citas nepieciešamās preces. Dzīvnieki vesti pastaigās, tāpat sakoptas arī patversmju teritorijas. Iesaistoties ap 500 jauniešiem, apciemoti veco ļaužu pansionāti Malnavā, Liepājā, Daugavpilī, Valdemārpilī, Smiltenē, Limbažos, Salaspilī, Gulbenē un Balvos, iepriecinot ar dāvanām, koncertiem un sarunām.

Visaktīvākie Labo darbu veicēji šogad bijuši no Daugavpils, paveicot 33 labos darbus, kuros iesaistījās gandrīz 1300 dalībnieki, kā arī 34 labie darbi veikti Talsu pusē, iesaistot 1400 dalībniekus. Sakopti pamesti kapi, parki, skolu pagalmi, stādīti koki un ievāktas puķu sēklas, lai pavasarī veidotu jaunas dobes, kā arī palīdzēts sakopt vientuļo veco ļaužu dārzus. Valdemārpils vidusskolas čaklie mazpulki sakopuši ceļmalas, grāvjus, kā arī rūpējušies par vecajiem ļaudīm.
No skolām šogad čaklākie bijuši Gulbenes novada vidusskolas bērni. Labajos darbos piedalījušās visas klases ar lielu atbildību, prieku un iedvesmu.

Šogad paveiktie daudzi labie darbi, kas izceļas ar apņēmību, izdomu un humoru. Gulbenes novada vidusskolas 4. klases skolēni katru darba dienas rītu 5 minūtes pirms pirmās stundas bija sagatavojuši 5-7 anekdotes, ko nolasīt skolas radio, lai iepriecinātu skolēnus un visus skolā strādājošos. Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 12. klases skolnieces Nikolas aktivitātes mērķis bija jauniešu vidū popularizēt pirms dažiem gadiem radītu jaunu sporta veidu plogingu jeb atkritumu vākšanu skriešanas laikā. Nikola stāsta: "Mēs sadalījāmies 2 grupās, un katrai bija savs maršruts - parks un jaunā Rietumu iela Preiļos. Katrs tika nodrošināts ar cimdiem, vesti un atkritumu maisu, kā arī katram bija jāuzvelk sportisks un ērts apģērbs. Jaunieši bija klašu grupās no 10. līdz 12. klasei. Es un brīvprātīgie skolēni novērtēja, cik svarīga un neatņemama dzīves sastāvdaļa ir vide. Par zaļu un aktīvu dzīvesveidu!"

Labo darbu nedēļā SIA ZAAO atkritumvedēju vadītāji uzņēmuma darbības teritorijā Vidzemes reģionā bez maksas dalīja atstarojošās vestes grūti pamanāmiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem un riteņbraucējiem –, lai rudens un ziemas tumšajā periodā viņi uz ceļa būtu daudz pamanāmāki. Saimniecība „Brauc lasīt avenes” kopā ar Mālpils novada vidusskolas 5.a klases bērniem un skolotāju Anitu kopīgi lasīja rudens avenes, kuras tika nogādātas Mālpils sociālās aprūpes centrā dzīvojošajiem. Talsu novada PII "Sprīdītis" "Magonīšu" grupas bērni un pedagogi sadarbībā ar mūzikas pedagogu sniedza pagalma koncertus Talsu 2. vidusskolā, Talsu Vakara vidusskolā, Talsu Veselības centrā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā. Talsu PII "Sprīdītis" mūzikas skolotāja Aiga Ignāte "Magonīšu" grupas bērniem, kuri vēlējās, brīvajos brīžos mācīja spēlēt klavieres. Vismaz 10 bērni Labo darbu nedēļas ietvaros jau paspēja iepazīties ar pianista profesiju un nospēlēt latviešu tautas dziesmu "Kas dārzā?".

Akcijas organizatori Labo darbu nedēļā "ieskrēja" kopā ar taku skrējienu "Stirnu buks" un tā aktīvajiem dalībniekiem 3. oktobrī. Sadarbībā ar draugiem "HK Dinamo Rīga" tika īstenotas divas Labo darbu spēles 1. un 14. oktobrī, kurās pateicoties mūziķiem Maijai un Kirilam, tika iepriecināti hokeja līdzjutēji klātienē un pie TV ekrāniem.

Šogad Labo darbu nedēļas noslēguma pasākuma rīkošana kādā no čaklo darbu veicēju skolām nebija iespējama drošības pasākumu dēļ, tādēļ akcijas noslēgumā tika aizvadīta lieliska diena kopā ar Kokneses novada jauniešiem.
Šis rudens bijis bagāts ar labajiem darbiem, kurus veica gan mazi, gan lieli. Mēs ticam un ceram, ka "Labo darbu nedēļa" ir tikai labo darbu neliels asniņš, kurš plauks un augs gluži kā garā pupa.

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu