Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljons sāk projektu “Štāba bataljona simtgades labie darbi”

27.02.2019.

28. februārī Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona karavīri viesosies Nīgrandes pagasta Kalnu vidusskolā, tādējādi aizsākot projektu “Štāba bataljona simtgades labie darbi”. Projekta ietvaros karavīri apmeklēs skolas, kuru apmācību programmā iekļauta valsts aizsardzības mācība.

“Štāba bataljona simtgades gadā veicināsim izpratni Latvijas sabiedrībā - jauniešos, par Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Štāba bataljonu, kā arī interesi par karavīra profesiju. Stiprināsim  patriotismu un lepnumu skolēnos par savu valsti un tās bruņotajiem spēkiem,” stāsta Štāba bataljona komandieris komandkapteinis Seldzis Grasmanis.

Kalnu vidusskolas skolēnus un pasākuma apmeklētājus ar savu muzikālo sniegumu priecēs Nacionālo bruņoto spēku bigbends. Ikvienam interesantam būs iespēja iepazīties ar Štāba bataljona vēsturi un uzdevumiem, aplūkot karavīru individuālo ekipējumu un formas tērpu, kā arī nofotografēties Godasardzes formas tērpā.

Jau 4. martā karavīri viesosies Skaistkalnes un Jaunjelgavas vidusskolā, 5.martā – Rīgas 28. vidusskolā, savukārt 7. martā - Tilžas vidusskolā un Balvu profesionālajā un vispārizglītojošajā vidusskolā.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljons ir vienīgā vienība, kas 1992. gadā tika atjaunota ar tās vēsturisko nosaukumu. Vienība tika izveidota 1919. gadā kā Komandantūras rota. Gadu gaitā struktūra un uzdevumi ir daudzkārt mainījušies, bet viens no miera laika pamatuzdevumiem - godasardzes nodrošināšana pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils ir saglabājies.

Štāba bataljons kā atsevišķa vienība tika atjaunota 1992. gadā Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba atbalstam. Štāba bataljona apakšvienības ir Godasardzes rota, Nacionālo bruņoto spēku orķestris, Štāba un apgādes rota, Medicīnas vads, kā arī Radiosakaru un Radioreleju rotas. Tā ir vienība, kura miera laikā piedalās valsts reprezentācijas pasākumos un pilda godasardzes funkcijas.

Šīs vienības karavīri ikdienā redzami Godasardzē pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pils, kā arī reprezentējot Nacionālos bruņotos spēkus dažādās militārajās ceremonijās, pasākumos un parādēs.

 

Informāciju sagatavoja:
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Majore Sandra Brāle
Tālrunis: 67335135, 29295730
E-pasts: Lūdzu, ieslēdziet Javascriptu, lai redzētu e-pasta adresi!

 

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu