Latvijas simtgadei veltītais 42. Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā

Latvijas simtgadei veltītais 42. Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā — Latvija 100

Vieta Valka

Latvijas simtgadei veltītais 42. Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā — Latvija 100

Datums:09.08.2018 — 10.08.2018

No 9. līdz 10. augustam, Valkā, Rīgas ielā 41 notiks Latvijas valsts simtgadei veltītais 42. Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā, kurā spēcīgākās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas un Čehijas komandas sacentīsies četrās dažādās disciplīnās, lai noskaidrotu, kura valsts šogad iegūs Baltijas čempiona ugunsdzēsības sportā uzvarētāja titulu.

Baltijas čempionātā medaļas tiks izcīnītas četrās ugunsdzēsības sporta disciplīnās – 100m šķēršļu joslas pārvarēšana, uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī, 4x100m ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa.

9. augustā sacensības varēs vērot divās disciplīnas:

No plkst. 10.00 līdz 14.00 – 100 metru šķēršļu joslas pārvarēšanā;
No plkst. 14.30 līdz 17.00 – disciplīnā izvēršanās no motorsūkņa.

Savukārt 10.augustā sacensības norisināsies šādās disciplīnās:

No plkst. 10.00 līdz 14.45 – uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī;
No plkst. 15.00 līdz 17.00 – 4x100 metru stafetē.

Čempionāta svinīgā atklāšana notiks Valkas brīvdabas estrādē 9. augustā plkst. 19.00, bet noslēgums un uzvarētāju apbalvošana notiks Valkas pilsētas kultūras namā 10. augustā plkst. 18.00.

Ugunsdzēsības sports apvieno vieglatlētikas un ugunsdzēsības elementus. Pirmais šāda veida čempionāts, kurā sacentās Baltijas valstu sportisti, notika 1961.gadā Latvijā un kopš tā laika čempionāts tiek organizēts vienā no Baltijas valstīm.

Baltijas valstu čempionāts ugunsdzēsības sportā, lai sabiedrībai parādītu ugunsdzēsēju glābēju profesijas daudzpusību, piederības sajūtu savai valstij un atbildību par iedzīvotājiem, kā arī, lai stiprinātu sadarbību starp Baltijas valstu ugunsdzēsības dienestiem.

Trīs Baltijas valstu ugunsdzēsības dienestus vieno ne tikai misija – glābt un palīdzēt tiem, kas nonākuši nelaimē, bet arī patiess sporta entuziasms un aizrautība. Šis čempionāts dod iespēju labot ne tikai personiskos, bet arī komandu un valstu rekordus, kuri tiks ierakstīti ugunsdzēsības sporta vēsturē un stiprināt visu trīs Baltijas valstu ugunsdzēsības dienestu sadarbību.

Aicinām ikvienu klātienē vērot čempionātu un atbalstīt Latvijas sportistus! Ieeja čempionātā ir bez maksas.

Avots: www.iem.gov.lv

 

Informāciju par pasākuma pieejamības nodrošināšanu cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām var iegūt sazinoties ar pasākuma organizatoru.

×

Dalīties

×

Lejupielādēt pasākumu sarakstu